Jönnek az ikrek!

Anna és Ákos, a két ikerpomogács kalandjai a nagyvilágban.

Friss topikok

Linkblog

Az első tíz nap summázata

2009.06.28. 16:21 - Vinca

Ma már tíz naposak a kis pomogácsaink, úgyhogy ideje újfent beszámolnunk adatszerűen (egyelőre) a hétköznapjainkról.


Szóval tévhitek és igazságok az újszülött csecsemők első napjairól:

 

- Hazugság az, hogy ha az embernek gyereke születik eszébe jut rengeteg mondóka és gyerekdal. Persze dallamfoszlányok, meg „hovámésztekisnyulacskaingyombingyomtáliber” beugranak, de egyébként meg a mi gyermekeink (legalábbis ha én altatom őket) leginkább a „Már minálunk babám” kezdetű opusra tudnak leginkább elaludni. A vicces az, hogy már mindenféle gyümölcsöt ki kellett találnom, hogy el ne unjam magam (pl. „Nem szedik a maraguját fedeles kosárba…”).

 

- Igaz, hogy a terhesség alatt felszedett kilók nagy része a szüléssel hussss, eltűnik. Én 20 kilót cipeltem be magammal a kórházba és a szülés után egy héttel 16 kilóval voltam kevesebb. Mondjuk a 2 gyerek összesen 6 kiló, plusz a lepény meg a víz az megint 4, de hogy a maradék 6 hova lett nem tudom. Ez a fennmaradó négy kilót meg kineveztem kismama bájom szoros tartozékának (höhö).

 

- Tévhit, hogy az újszülöttek csak esznek és alszanak. Nos a mi gyermekeink igenis sírnak, üvöltenek, sőt néha ez az üvöltés őrjöngéssé fajul. Bocsánat, de ezen néha muszáj röhögni. Főleg mikor a kis Süvölvény (Ákost hívom így) beőrül az éhségtől, mikor a cici kb. fél centire van az orrától. Óriásira tátott szájjal rázza a fejét, hörög és tajtékzik. Majd hirtelen rájön, hogy orra előtt van a hőn áhított kaja és akkor kezd szopizni.

 

- És igaz, hogy mindenkinek a saját gyerekei a legszebbek… ezt én is alátámaszthatom. De a legfontosabb tény, hogy a világ legjobb férje és apukája az Andris.

A bejegyzés trackback címe:

https://ikreklesznek.blog.hu/api/trackback/id/tr641213698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bence84 2009.07.05. 16:26:45

de jó ilyeneket olvasni :) A márminálunkbabám az én kis unokatestvéreimnek is nagy kedvence, mindig jókat röhögnek rajta.


süti beállítások módosítása