Jönnek az ikrek!

Anna és Ákos, a két ikerpomogács kalandjai a nagyvilágban.

Friss topikok

Linkblog

A terhesség

2009.04.11. 12:32 - Vinca

A magyar nyelv nagyon leleményesen több szóval is illeti a gyermekkihordási állapotot: áldott állapot, másállapot, terhesség... Azt gondolom, naná, saját tapasztalatból, hogy az utolsó két hónap a terhesség állapota. Panaszkodni nem akarok a kis pomogácsokra, mert ők egyelőre nagyon jó babák, DE

1. pont : Az alvás

Én már több mint egy hónapja "ülve" alszom. Másképp már sehogy sem megy az alvás. Van egy nagy kemény párna leghátul, ennek támasztva egy nagy puha párna, és mindezek előtt két kispárna egymáson: az alsó a deréktámasztást szolgálja, a másik a fejét és a hab a tortán a szoptatós párna, amit a térdem alá rakok hurkába, mert a visszahajló részeken mega kezemet kell tartanom, mert ha nincs egy szintben a lábammal, reggelre óriásira dagad.
Gyakorlatilag megközelíthetetlenül körül vagyok bástyázva, de hát ez van, valamit valamiért. Azért az egy nagyon mókás mutatvány, mikor éjszaka fel kell kelni pisilni és próbálom az óriás hasamat az egyre satnyuló végtagjaimmal kinyomni és letornászni magam az  ágyról.

2. pont: Alienek a hasamban

A gyerekőcök a hirtelen beállt 20-25 fokos melegre hiperaktívak lettek már vagy másfél hete. Ez a kedves "jaj de aranyosan mozog " és 'olyan mintha belülről masszíroznának" érzésen túl, azért kemény mortal kombat rúgásokkal is jár... ami természetesen nem kellemes. Néha elnézegetem a meztelen pocakom, ahogy épp hullámzik és dudorodik össze-vissza a mozgástól és arra gondolok, ez valami sci-fi filmben simán elmenne bármelyik trükk helyett.

3. pont: Árnyéka vagyok hajdani önmagamnak

Ezzel a legnehezebb szembenézni, hogy gyakorlatilag napról-napra kevesebb erőm van. Mondjuk a heti 3 úszás még megy, de ezenkívül akár a séta, akár a házimunka egyre több energiát vesz el és bele kell jócskán pihennem eg-egy ilyen aktivitásba. Árnyéka és ugyanakkor duplája vagyok régi önmagamnak, reggeli mérés szerint már 15 kilót foglaltak el bennem a gyerkőcök.

VISZONT!

1. ellenpont:

Nekünk lesz a legjobb júniustól.

2. ellenpont:

Mindenki helyesnek találja a pocakomat.

3. ellenpont:

Nekem is tetszik a pocakom (soha nem volt ilyen szép feszes a hasamon a bőr. iiiiiiiiiiiiiiiiiiii)

4. ellenpont:

Gyönyörű baba bőröm lett, szép a hajam és a körmöm.

5. ellenpont a nyígáshoz:

Nagyon jó együtt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ikreklesznek.blog.hu/api/trackback/id/tr431059244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása