Jönnek az ikrek!

Anna és Ákos, a két ikerpomogács kalandjai a nagyvilágban.

Friss topikok

Linkblog

A „jó anya” - Első rész

2009.02.05. 14:46 - Vinca

Karácsonyra szinte minden rokon és barát babakönyvet ajándékozott nekünk. Külön polcot kellett nyitni a baba, baba-mama, kispapa témáknak. Höhö, ki gondolta volna, hogy ennyi könyv születik (éééérted, születik:) ebben a témában… A skála egyébként mind a színvonalat, mind a minőséget tekintve elég eltérő. De a legjobb az egészben, hogy gyakorlatilag nincs olyan tézis, amit egy másik könyv másik szakértője meg ne cáfolna…

Tehát sok okos szerint tilos a terhesség alatt kádban, meleg vízben fürödni, míg ugyanakkor másik könyv még okosabbjai szerint kifejezetten jót tesz néha, mert nyugtat és lazít. Egyik könyv szerint ikreseknél tiltott a mozgás, a másik szerint igenis kell mozogni.

Sok könyv ír a magzatvédő tabletták áldásos hatásáról (főleg ikreseknél!), de én kezdetektől fogva nem rajongtam a művitaminok kapkodásáért és ’hálistennek’ a dokim se nagyon forszírozta.

Aztán itt van a rengeteg kismamaújság, weboldal és áruház ezernyi árucikk, ami persze „nélkülözhetetlen Neked és a kisbabádnak”. Ha „jó anyaként” mindent megvásárolnék, amit létfontosságúnak ítélnek, akkor valószínű hitelt kellene felvennünk. Eddig mondjuk nem sok mindenre költöttünk. Vettünk a neten két babahordozót, illetve egy babakocsit. De mi lesz a többi szuperszükséges dologgal: fertőtlenítő berendezésekkel, párásítóval és egyéb fontos kütyüvel? És hát… a jelenlegi parám (5 hónapos terhesen), hogy vegyünk-e légzésfigyelőt a kis pomogácsoknak, vagy ne? Az ikres fórumon is elég sok vélemény van erről és tudom, hogy senki nem fogja a tutit megmondani nekem. Tehát a „jó anya” egyelőre még kialakulóban van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ikreklesznek.blog.hu/api/trackback/id/tr41924485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása