Jönnek az ikrek!

Anna és Ákos, a két ikerpomogács kalandjai a nagyvilágban.

Friss topikok

Linkblog

Januári mi

2010.01.22. 07:03 - Vinca

Azt hiszem, fel kell adnom a „mindig vidáman teljesítő anyuka és közben lelkesen, aktívan blogoló kismama” címet. Hogy miért? A kis pomogácsok irtó helyesek, minden nap van valami kunszt, amit produkálnak, és amit fel lehetne rakni a netre. DE. De valahogy mindig hipp-hopp elszáll a nap, este hét óra és én már mosogatórongy vagyok, pedig még kéne az én jó urammal is valamennyi időt tölteni, társasági életet élni a neten, házi feladatot írni a suliba és mondjuk világot megváltani se ártana…

Mindenesetre most a gyerkőcökről szól az élet, és ez így van jól.

 

Pomogácsok (globálisan)

Kettőjüknek immár három foguk van, ami nem rossz, tekintve hét hónapos életkorukat. Irtó aranyosak, minden új dolognak örülnek. Kaptak például új autósülést, amit a lakásban próbáltunk ki, annyira meg voltak illetődve a ’hatalmas’ ajándéktól, hogy ki se akartak szállni belőle.

Nagyon figyelmesek, szüleiket már nem keltik fel éjszaka. Este héttől reggel hatig-hétig alszanak.

Jó testvérek, mindig csak egy játék kell nekik. Amivel épp a másik játszik. :)

 

Anna (aka: Anna Panna Maharadzsa-Szalamandra)

A világ legszeszélyesebb gyermeke, aki képes mosolyogva zokogni. Legjellemzőbb vonása, hogy soha nem látni öt másodpercnél tovább mozdulatlanul. Muszáj folyamatosan mozgásban lennie.

Egyébként olyan, mint egy helyből támadó ruhaszárító kötél… egy felnőtt láb sincs tőle biztonságban. Váltott lábbal, ügyesen mászik, sőt már térden állva tud ottfelejtett dolgo után matatni a heverőn… Mióta ennyire rágerjedt a sportra eltűnt a narancsbőr a fenekéről (azért van valami abban, hogy a sport csodákra képes….)

Már hét kiló és 75 centi, ami babanyelvről lefordítva a klasszikus 90-60-90-es vonal kicsiben:)

 

Ákos (aka: Ákos Mákos Gyöngyvirágos)

A világ legkiegyensúlyozottabb gyermeke, nem sok minden tudja kihozni a béketűrésből. A kevés személyek egyike, aki mégis képes rá: Anna, aki a legártatlanabb mosollyal képes letépni Ákos szemhéját/benyomni a kutacsát/vagy csak szimplán belekapaszkodni szegény kis ded arcába.

Ákos rengeteg élelmet képes elpusztítani, de szerencsés adottságainak hála, egy gramm súlyfeleslege sincs, mert a feldolgozott táplálék még aznap több részletben el is távozik kis testéből.

Ákos Michael Flatley hasonmás – szerencsére csak ami a mozgáskultúrát illeti. Hihetetlen lábmunkát képes összehozni zenére –egyelőre még csak a levegőben.

Ákosunk 9 kiló és 80 centi –igazi vízilabdázó/amerikai focista alkat.

  

Apa (aka:papppapppaapaa)

A világ legkreatívabb édesapja. Kaphatunk bármilyen gyerekjátékot, azt két napon belül új funkciókkal ellátva alakítja át, de ugyanezt teszi azokkal az ajándékokkal/használati tárgyakkal is, amiket mi kapunk. Így lesz a kozmetikai krém tégelyéből gyerektükör, vagy a zseblámpából Ákos legjobb barátja.

Ismertető jegye: fél hattól már lopva sandít az órára, mikor jön már az esti fürdetés ideje, hiszen titkos vágya, hogy ő is lefeküdhessen aludni este 7 órakor a gyerekekkel egy időben.

 

 

Anya (aka: Mammmammma, ánnnyá-ánnyyyá)

Igazi mama. Női mivoltáról egy ideje elfeledkező, napi 15 órában készenléti állapotban leledző anya. Szerencsétlen egybeesés folytán a gyermekei születése és önmegvalósítási ötletei szinte egybeesnek, ezért szegény asszony a két életfeladata között vergődik: próbál jó édesanya és magát kiteljesítő harmincas nő lenni több-kevesebb sikerrel.

Naponta többször hálát ad a sorsnak, amiért az ég őt egy rendkívül megértő férjjel és két ugyanilyen kvalitású lurkóval ajándékozta meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ikreklesznek.blog.hu/api/trackback/id/tr511691966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C.J.Cregg 2010.01.22. 21:35:26

Szia Andikám!

Már nagyon vártam az új bejegyzést. Köszönet a helyzetjelentésért, igazán szórakoztató. Most már nagyon szeretnélek látni Benneteket, úgyhogy ígérem, hamarosan telefonálok egy időpont egyeztetése ügyében.
De mi ez az iskola, meg a házi feladat, meg az önmegvalósítás? Ha nem a phd, akkor azzal mi lesz? ;-)
Puszi: O.

Dori3 2010.02.06. 21:40:41

Szia Andi!!
Sajnálom, hogy mostanában ritkábban jutsz géphez, de gondolom sok a felejthetetlen és varázslatos pillanat otthon! Azért néha oszd meg velünk, hogy vagytok.... esetleg képeket...
Ezúton szeretném Neked továbbküldeni a Kreatív Blogger díjat!
Dóri

www.hannadominik.blog.hu


süti beállítások módosítása