Jönnek az ikrek!

Anna és Ákos, a két ikerpomogács kalandjai a nagyvilágban.

Friss topikok

Linkblog

Százezer forintos pelus avagy Anna huncut bosszúja

2009.09.23. 20:19 - Vinca

Ez már pár napja történt, csak most számolok be róla... Történt ugyanis, hogy kiscsaládunk feje egy délutáni mélázása során kiszámolta, hogy még akkor is, ha a legakciósabb pelenkákat vásároljuk, akkor is 8-10.000 forintra jön ki az egyhavi pelusadag, azaz éves szinten egy százasba kerül gyermekeink popsijának csomagolása . Mint Rózsa Sándor összehúzta szemöldökét és kijelentette, nem lesz itt többet indokolatlan peluscsere illetve aki este fél hat után mer kakilni az magára vessen, mert nem kap új pelenkát a fél nyolcas fürdetésig. (Csendben jelzem meg, hogy sutyiban én eddig is adtam -és adok- rájuk tiszta pelenkát, akár fáél órára is). Szóval apa kinyilatkoztatott, a kisdedek pedig úgy tűnt figyeltek. Ám tréfás kedvű Anna mégiscsak úgy gondolta este hat előtt öt perccel, hogy ő márpedig fektet egy kis kábelt... Mivel igencsak büdös volt és hát nem lehet a gyereket szarban hagyni, apjuk indítványozta, hogy ne kapjon már pelenkát, hanem terítsük le az ő fürdőköpenyét a letisztitott popsijú gyerek alá, úgyis fürdés lesz egy másfél óra múlva.

-Itt érdemes egy kis kitérőt tennem. Ez fürdőköpeny ama öt tárgy közé tartozik Andris holmijai között, amit az én drága férjem féltett kincsként őriz, még 15 évvel ezelőtt kapta, mikor búvárúszni járt. És hogy mi e ruhadarab patinája? Hogy nem engedi mosni (én azért évente egyszer titokban megteszem:) és körülbelül olyan kopott, hogy egy harmadosztályú turkáló sem merné már kirakni a kínálatába. -

Szóval a mi kis ártatlan angyalarcú leánygyermekünk ott pislogott pucér fenékkel, betakarva a köpenyen. Az apja ellágyulva nézett rá. Ez az idill egész addig tartott, míg fel nem emelte Annát a fürdetéshez. Ekkor derült ki, hogy a drága kislányunk az eltelt másfél órában egy szagtalan ámde igen sárga és nagy kakit helyezett el apa fétisruhadarabján... Tovább nem is mesélem. Azóta nincs ilyen esti pucérkodás, viszont én annál büszkébb vagyok az én okos kislányomra:)

És a végére egy friss kép a pomogácsokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://ikreklesznek.blog.hu/api/trackback/id/tr261402687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori3 2009.09.24. 10:37:18

Szia!!
Mi az első nagy bevásárláskor szembesültünk a pelusárakkal - darabra lebontva nagyon jó, ha 40 Ft alatt kijön. Nálunk anyu cserlégette az elején - néha ok nélkül is - a pelusokat... aztán szembesítettem a számokkal! Persze ha színes-szagos eredmény van, akkor mindig cserélünk, de hitvallásunk szerint ezeknek a mai modern és drága pelusoknak a pisit bírniuk kell... egy ideig.
Na mind1, nem ezt akartam mondani! Csak egy tipp: nálunk is van esti csupaszkodás, akkor kibontjuk a lurkókat, kicsit "szellőzik" az alsó felük, utána babamasszázs és fürcsi. Mi ilyenkor egy nagy pelenkázólapot teszünk alájuk: ezt orvosi műszer boltokban lehet kapni, időseknek adják ágybetétnek. Nem ázik át, viszont a teteje kellemes, vászonos tapintású, tehát meleg érzés a babának. Én ezt teszem a pelenkázóra is, meg ha utazunk, akkor ilyet viszünk. Ha "elhasználódik" kidobjuk. Szerintem érdemes beszerezni párat, nem egy akkora összeg, és nagyon kényelmes!
Minden jót Nektek!! :-)
Dóri

Edyth 2009.09.24. 21:08:41

Nagyon csinosak ,csak nem a báli szezonra készülnek?

Puszi::
Edit

Szisszo 2009.09.25. 17:45:00

ez nem az a ruha, amit a réka nénjétől kapott a kis anna?


süti beállítások módosítása